Ohjelmistoja
Alla lista tunnetuimmista digitoinnin laadun analysointiin tai värienhallintaan soveltuvista ohjelmistoista. Saatavilla on sekä ilmaisia että maksullisia vaihtoehtoja. Kaikki tässä yhteydessä mainitut ohjelmistot soveltuvat käytettäväksi osana Digitoinnin laadunhallinnan ohjeistukseen / FADGI-suositukseen perustuvaa digitointiprojektia. Osaa analysointiohjelmistoista on mahdollista hyödyntää myös ICC-väriprofiilin luomiseen.
Ilmaisohjelmistoja
OpenDICE
FADGI-suosituksen mukaiseen laadun mittaamiseen kehitetty ilmaisohjelmisto, joka tukee lukuisia targetteja. OpenDICE:n tekijät lupaavat kaupallisia ohjelmistoja vastaavat tulokset. Saatavilla on Windows yhteensopiva graafinen käyttöliittymäversio, sekä komentorivisovellus Windows ja Mac ympäristöön. Ohjelmiston käyttö ja tulosten tulkinta vaatii jonkin verran perehtymistä. OpenDICE ei tee ICC-väriprofiileja.
Kotisivu: https://www.digitizationguidelines.gov/guidelines/digitize-OpenDice.html
Tuetut targetit: https://www.digitizationguidelines.gov/guidelines/OpenDICE/OpenDICE_manualv2.5_3.0.pdf
Käyttöohjeita: https://www.digitizationguidelines.gov/guidelines/OpenDICE/OpenDICE_manualv2.5_3.0.pdf
Kehittäjä: Library of Congress
Deltae
Deltae soveltuu suuntaa-antaviin värianalyyseihin ColorChecker Classic ja ColorChecker SG targeteilla, esimerkiksi silloin kun muita analyysiohjelmistoja ei ole saatavilla. Se ei tue uusimpia FADGI-targetteja. Ohjelmisto ilmoittaa sekä FADGI-suositusten (vuoden 2010 version) mukaisen tähtiluokituksen että Metamorfoze-suosituksen mukaiset tulokset. Deltae pystyy luomaan suhteellisen luotettavan ICC-väriprofiilin. Huom! Ohjelmistoa ei tiettävästi ole päivitetty vuoden 2012 jälkeen, mikä voi rajoittaa uusimpien targettien käyttöä ohjelmiston kanssa.
Kotisivu: https://deltae.picturae.com/wiki
Tuetut targetit: https://deltae.picturae.com/wiki?title=DeltaE:Targets
Käyttöohjeita: https://deltae.picturae.com/wiki
Kehittäjä: Picturae